Reisverslag-Belfast

Studiereis Ierland

24 – 26 september 2010

De groep van tien eTravel Training winnaars verzamelde donderdag 23 september om 7.30 bij de balie van Aer Lingus op Schiphol. Rond tien uur kwamen zij aan in Dublin, waar de reis begon met een bezoek aan het Guinness Storehouse, n van de bekendste toeristische attracties van Dublin. Natuurlijk werd er ook nog van de Guinness geproefd, waarna het bezoek werd afgesloten door een gezamenlijke lunch in de Brewery Bar van het Guinness Storehouse.

 

 

Na de lunch vertrok de groep naar het Trinity College, waar het een drukte van jewelste was vanwege de introductieweek voor nieuwe studenten. Onder de klokkentoren gaf gids Mia meer informatie over Trinity College. Zo is de oude eetzaal bijvoorbeeld gebruikt in de Harry Potterfilms. Ook werd de Old Library bezocht, waar in de Long Room 200.000 boeken en de oudste harp van Ierland zijn ondergebracht. In de Treasury konden ze een blik werpen op het beroemde Book of Kells.
Dan is het tijd om in te checken in Hotel Ashling, waar de groep de tijd kreeg om uit te rusten van een drukke dag. Om 17.59 uur werd er een Guinness gedronken ter ere van Arthurs Day. Deze dag wordt sinds vorig jaar gevierd, toen de Guinness Brouwerij 250 jaar bestond, en is vernoemd naar de oprichter Arthur Guinness.
Het diner vond plaats in de traditionele Ierse pub The Merry Ploughman Pub, waar de groep na het heerlijke eten kon genieten van een optreden van de Merry Ploughman Boys en Ierse dansers. Een erg gezellige afsluiter van een geslaagde eerste dag.

Vrijdag 24 september

De dag startte met een bezoek aan Audeons Church, waar de groep een rondleiding kreeg. Na het bezoek aan de kerk werd de Jameson Distillery aangedaan voor een rondleiding en de lunch. Na de lunch stond de stadswandeling door het centrum van Dublin op het programma. De wandeling leidde langs mooie historische gebouwen met prachtige architectuur. De mooiste bezienswaardigheid tijdens deze tocht was het St. Patricks Park met de St.Patricks Cathedral.

 

 

Vervolgens staken ze de rivier de Liffey over die de stad verdeelt in een noordelijk en een zuidelijk deel. De wandeling ging verder langs kleine steegjes en typische gezellige Ierse pubs. De wandeling eindigde in een kerk die was verbouwd tot bar, wat erg apart is om te zien. s Avonds stond een bezoek aan de pubs op het programma in het Temple Bar District.

Zaterdag 25 september

s Ochtends startte de dag met het uitchecken en klaarmaken voor het vertrek naar Belfast. Met een luxe bus werd de afstand tussen Dublin en Belfast afgelegd, waarbij je veel van het groene landschap te zien krijgt. Er is een nieuwe snelweg aangelegd tussen deze twee steden, waardoor je er met de auto slechts anderhalf uur over rijdt en met de bus ongeveer twee uur.
Rond 11.00 uur arriveerde de groep in Belfast, waar het tijd is voor een koffiepauze bij de Ierse pub The Dark Horse. Het bezoek aan de hoofdstad van Noord-Ierland startte met een rondrit per bus langs onder andere de Albert Clock Memorial Tower, Belfast Castle, the Wall Murals en het Titanic Quarter, waar in 1911 de beroemde Titanic werd gebouwd.

 

 

De lunch werd genuttigd in de pub John Hewitt, waarna de groep op pad ging naar het onlangs vernieuwde Ulster Museum. In dit museum is de geschiedenis van Noord-Ierland weergegeven. Er is veel te zien over archeologie en natuurhistorie. En van de trekpleisters zijn de schatten uit een Spaans Armadaschip dat voor de kust van Noord-Ierland verging. Het conflict tussen Ierse nationalisten wordt hier ook uitgelegd.
Na het museum zouden we de City Hall bezoeken, dit renaissance gebouw is vorig jaar gerenoveerd. Helaas bleek bij aankomst dat onze bezichtiging niet doorging. Jammer, maar niet getreurd, tijd om wat te shoppen!
s Avonds stond er een heerlijk diner bij Deanes Deli op het programma en overnachtte de groep in het Radisson Blu Hotel.
Zondag 26 oktober
Na het ontbijt in het Radisson Blu hotel vertrok de groep naar het Ulster Folk & Transport museum voor een blik 100 jaar terug in de tijd. Zo waan je je hier in een stadje uit begin 1900. Er staan huizen, winkels, boerderijen, een kerk en zelfs een school. De gebouwen zijn echt en komen vanuit heel Ierland. In veel van de gebouwen bevinden zich acteurs die graag uitleg geven over hoe het leven er toen aan toe ging en zelfs een demonstratie geven van onder meer wol spinnen, manden maken, linnen weven en het land bewerken met paarden. Het museum is vanuit het centrum van Belfast te bereiken per bus of trein. De rit duurt ongeveer 20 minuten.
Nadat we een kleine 2 uur hebben rondgewandeld, was het tijd voor een vroege lunch in het Dunadry Hotel. Tijdens de lunch kregen we bezoek van de General Manager, John Mooney, die het kinderboek A Wonderful Story geschreven heeft en waarvan wij elk een exemplaar ontvingen. Na deze interessante lunch was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Ierland.