Reisverslag-Indonesië

Vakantie Indonesië

15 september – 03 oktober 2004

Van 15 september t/m 03 oktober 2004 heb ik samen met 4 andere familieleden een privé rondreis gemaakt door Indonesië.
We vlogen met Singapore Airlines heen op Solo en terug vanaf Denpasar. Het is echt een aanrader om met Singapore Airlines te vliegen. Het is een hele goede maatschappij met voldoende beenruimte en uitstekende service aan boord.

We zijn begonnen in Yogyakarta en zo met auto met privéchauffeur naar het einde van Java gereden en vervolgens over gevaren naar Bali waar we nog een paar heerlijke dagen aan het strand hebben gelegen.

We bezochten op Java o.a. de steden Yogyakarta, Solo, Malang, Kalibaru, de tempels Borobudur en Prambanan. We zagen hele mooie rijstvelden, bezochten een schooltje en in Kalibaru hebben we een rondleiding gekregen op diverse plantages.

Op Bali logeerden we in het mooie Sanur Beach Hotel. Dit hotel ligt aan de rand van het centrum aan het strand. Je kunt vanaf het hotel zo Sanur in lopen waar je diverse winkeltjes en restaurantjes vindt.
We hebben op Bali ook nog een aantal excursies gedaan: zo bezochten we per catamaran Lembogan Eiland. De onderwaterwereld is hier heel mooi en je kunt hier leuk snorkelen. Ook gingen we nog met een snelle boot op zoek naar wilde dolfijnen. Per taxi gingen we op eigen gelegenheid naar Ubud en de Tanah Lot Tempel. Dit is allemaal goed zelf te regelen op Bali.

Op de terugreis hebben we nog een stopover gemaakt in de wereldstad Singapore. Ook dit was erg leuk!