Azoren

Azoren

price from $

Daar sta je dan. Bovenop de top van een vulkaan, een verfrissende bries streelt je wangen, het uitzicht reikt eindeloos over helderblauw oceaanwater, grillige rotspartijen en groene velden met hier en daar kleurrijke stroken met bloeiende hortensia’s. De Azoren zijn zo ontzettend mooi, maar bij het grote publiek zijn deze eilanden nog redelijk onbekend

Hoofdstad
Ponta Delgada

Hoofdtaal
Portugees

Munteenheid
Op de Azoren betaal je met de euro. In de grotere plaatsen zijn pinautomaten te vinden. Creditcards worden in grotere hotels, restaurants en winkels geaccepteerd.

Tijdsverschil
Op de Azoren is het twee uur vroeger dan in Nederland.

Beste reistijd
De Azoren hebben een zeeklimaat dat onder invloed staat van de warme golfstroom. De temperatuur is redelijk constant en varieert tussen de 14 en 25 graden Celsius. Augustus is de warmste maand met rond de 26 graden Celsius. Mei tot september is de beste reistijd met de minste neerslag en aangename temperaturen. In april en oktober is het weer iets wisselvalliger, maar ook dan zijn de eilanden prachtig. Na een buitje komt meestal snel de zon weer door.

Autorijden
Op de Azoren wordt rechts gereden. Op bijna alle eilanden is autohuur mogelijk.

Drinkwater
Het is aan te raden water uit flessen te gebruiken in plaats van leidingwater.

Electriciteit
De netspanning is 220 volt.

GSM
Alle eilanden hebben een GSM-netwerk. De dekking in de steden en dorpen is goed, maar in de bergen kan er slecht of geen bereik zijn.

Openbaar vervoer
Sao Miguel en Terceira hebben het beste openbaarvervoersnet. Op kleinere eilanden rijden bussen over het algemeen ’s ochtends van de dorpen naar de grotere plaatsen en aan het eind van de middag weer terug. Op alle eilanden rijden taxi’s. Voor vervoer tussen de eilanden ben je aangewezen op de luchtvaartmaatschappij SATA of op ferryverbindingen.

Reisdocument
De Azoren behoren tot Portugal en daarom gelden dezelfde regels als elders in Europa. Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart is vereist om de Azoren binnen  te mogen.

Vaccinaties
Er zijn geen vaccinaties nodig tenzij je uit een besmet gebied komt. Zie ook voor meer informatie www.lcr.nl
Sao Miguel

Groen en gezellig Sao Miguel
Het ‘groen eiland’, dat is het koosnaampje van het grootste eiland van de Azoren, Sao Miguel. Het eiland is enorm veelzijdig met kratermeren, zwavelbronnen en uitgestrekte bloemenvelden. Bovendien ligt op Sao Miguel de grootste stad van de Azoren, Ponta Delgada.

Verwacht geen bruisend uitgaansleven in Ponta Delgada, maar wel een veelheid aan culturele bezienswaardigheden en een bedaarde en relaxte levensstijl van de stadsbewoners. Kerken, musea en paleizen vind je hier in overvloed. Erg de moeite waard is de parochiekerk Sao Sebastiao met haar helblauw betegelde sacristie en bijzondere meubilair uit de 17e eeuw. Ook het fort van Sao Bras is een aanrader. Een ware attractie is de boulevard waar je de grote cruiseschepen ziet aanmeren. Hier is het op warme zomeravonden een drukte van belang. Verliefde stelletjes, vrienden en families spreken hier af om te genieten van de ondergaande zon, het uitzicht over de pier en de vulkaan Do Fogo.

De bronnen van Furnas
Warmwaterbronnen en kratermeren die letterlijk schitteren in de zon zijn slechts enkele highlights van de Azoren. Bij Furnas op Sao Miguel ontspringen de meeste geisers en zwavel- en warmwaterbronnen. De Furnas-vallei is waarschijnlijk één van de meest paradijselijke plekjes op het eiland. Je vindt hier kuuroorden met ijzerhoudende natuurlijke bronnen, een prachtige natuur en fotogenieke landschappen. Al van verre zie je het plaatsje liggen, tot hoog in de lucht zweven de rookslierten die hier uit de bodem omhoog komen. Furnas betekent letterlijk ‘grotten’, verwijzend naar de holen in de grond waar de kokende en sissende aarde omhoog komt. Niet ver van de stad ligt het Lagoa das Furnas, een groot meer omgeven door helgroene hellingen met aan de randen bronnen met kokende modder. Je voelt de hitte in de grond als je hier rondloopt. De lokale bevolking gebruikt de borrelende gaten voor het bereiden van een traditionele stoofpot. Het zal je niet verbazen dat dit gerecht, cozido, op de kaart staat van de meeste restaurants in Furnas.

Sete Cidades voor natuurliefhebbers
Sete Cidades is een boerendorp. Dat klinkt niet erg spannend, maar niets is minder waar als je op zoek bent naar rust en natuurschoon. Het plaatsje ligt in het westen van Sao Miguel op een klein uur rijden van de hoofdstad Ponta Delgada. Het is de ligging van de plaats, die het zo bijzonder maakt. Wanneer bezoek je nu een plek gelegen midden in een enorme vulkaankrater? De twee kratermeren maken Sete Cidades tot een must do. In de krater bevinden zich namelijk het groene en het blauwe meer: Lagoa Azul en Lagoa Verde. Het dorp ligt aan de westelijke oever van de meren die worden afgebakend door honderden meters hoge begroeide kraterwanden.
Sete Cidades is een walhalla voor natuurliefhebbers en wandelaars. Van bovenaf heb je goed uitzicht op het tweekleurige meer. Rond de kratermeren van Sete Cidades kun je perfect lunchen op de speciaal aangelegde picknickplaatsen of gewoon even afkoelen met een verfrissende duik in het heldere water.

Koninklijk uitzicht
Vista do Rei, ofwel het Uitzicht van de Koning, is het bekendste uitkijkpunt van Sete Cidades. Niet voor niets want het panoramabeeld over de meren, het stadje en de frisgroene omgeving is adembenemend. Het is een fikse klim om er te komen, maar als beloning sta je dan wel met je haren in de wind en je gezicht in de warme zon te kijken naar één van de mooiste landschappen van de Azoren. Hier en daar lijken de driehonderd meter hoge wanden van de Caldeira das Sete Cidades op groene gordijnen. Loodrecht lopen ze in de groene en blauwe lagune af. Bij helder weer is het vanaf het uitkijkpunt mogelijk de hele zuidkust van Sao Miguel te aanschouwen. Wie iets verder over de kraterwand loopt, krijgt nog een toegift met rechts uitzicht over én het blauwe en groene meer én de Atlantische Oceaan aan de andere kant.

Terceira

Camera in de aanslag op Terceira
Houd de camera in de aanslag op fotogeniek Terceira. Het is één van de grotere eilanden van de archipel en is ook het meest dichtbevolkt. Terceira heeft eigenlijk een beetje van alles wat de Azoren geliefd maakt. Een goede mix van natuur, cultuur en gezelligheid.

De hoofdstad Angra do Heroísmo herbergt een schat aan cultuur en wandelaars genieten hier van het bijzondere landschap. Een afwisseling van wijngaarden, bloemenvelden, groene heuvels, ruige klippen en gebergte met als hoogste top de Serra de Santa Barbara die tot ruim duizend meter reikt. Leuk zijn de kleine bont geschilderde empério’s, kapelletjes ter ere van de Heilige Geest, die je verspreid over Terceira ziet. Het vulkanische karakter van het eiland herken je overal. De krater Caldeira de Guillerme Moniz is met 15 kilometer doorsnee de grootste van de Azoren en in de kratertunnel Algar do Carvao daal je af in een mysterieus landschap met salactieten, stalagmieten en een ondergronds meer. Zin in een belevenis? Verken het eiland per mountainbike of te paard.

Historische parel Angra do Heroísmo
Angra do Heroísmo, de hoofdstad van Terceira, is een historische parel. In de oudste stad van de Azoren kun je een dag doorbrengen zonder je een moment te vervelen. De havenstad dateert uit de 16e eeuw en telt nog veel huizen uit de 17e en 18e eeuw. Dwaal door de nauwe straatjes, bewonder de fraaie gevels en strijk neer op een terrasje op één van de gezellige pleinen. De binnenstad werd in 1983 aan de UNESCO werelderfgoedlijst toegevoegd. Ze werd ‘baai van het heldendom’ genoemd vanwege haar kleurrijke geschiedenis. Vierhonderd jaar geleden ankerden hier de schepen van de Spaanse vloot, zwaar beladen met schatten uit Amerika. Er zijn nog altijd eeuwenoude fortificaties te zien, zoals het imposante Spaanse fort in het nationale park Brasil Monte. Maar ook het klooster Convento e Igreja de Sao Goncalo met zijn kleurrijke azulejo’s (tegels) en het barokke Palácio Bettencourt zijn een bezoek waard. Genoeg cultuur gesnoven? Blaas dan uit op het zandstrand met Angra. Sportievelingen kunnen hier windsurfen, waterskiën en zeilen.

Even nippen in Biscoitos op Terceira
Biscoitos dankt zijn naam (biscuitjes) aan de zwarte, grillige lavarotsen die een beetje lijken op koekjes. Maar koek is niet waar dit dorp aan de noordkust bekend om staat. Wie graag een glas goede wijn drinkt, is hier aan het juiste adres. De omgeving is dankzij de vruchtbare lavagrond een lappendeken van ommuurde velden met wijnranken. Om alles over de wijnproductie te leren, bezoek je het wijnmuseaum Museo do Vinho in Bisoitos dat in 1990 zijn deuren opende. Terceira produceert al eeuwenlang beroemde wijnen, die in het verleden zelfs naar het Russische hoft werden geëxporteerd. Vooral de witte wijn en brandwijn van de verdelho-druif zijn befaamd. Het museum biedt veel informatie en wijncuriosa, maar je mag er natuurlijk ook proeven.

Biscoitos heeft daarnaast aan de kust mooie, natuurlijke zwembaden tussen de lavarotsen. Hier kun je heerlijk ontspannen na de wijnproeverij!

Strijk neer op het strand van Praia da Vitória
Leg je badlaken neer op het langste zandstrand van de Azoren in Praia da Vitória. Ooit was dit de hoofdstad van Terceira, tegenwoordig is het een populaire pleisterplaats voor zonaanbidders. Samen met Angra do Heroísmo vormt deze badplaats in het oosten de enige plek op het eiland waar je zandstrande vindt. De meeste locaties om te zonnebaden zijn de natuurlijke zwembaden in de rotsen. Soms wil je toch het fijne warme zand tussen je tenen voelen en dat kan in Praia da Vitória. Deze charmante badplaats heeft bovendien een leuk centrum met een sfeervol stadsplein met restaurants, terrassen en bars. Cultuurliefhebbers vinden aan dit Praca Franciso Ornelas da Camara bovendien het 16e eeuwse stadhuis Pacos do Concelho. De fraaie trappen zijn absoluut een foto waard.

Flaneer ook even door de jachthaven, waar de zeilboten in afwachting van lange oceaanreizen doberen in hun box. Geniet van de geluiden; het vriendelijke klotsen van het water en het zachte klappen van de stagen tegen de masten. Praia do Vitória geeft je een zomergevoel.

Faial

Klein maar fijn Faial
Faial is één van de kleinste eilanden van de Azoren-groep. Het landoppervlakte beslaat nog geen tweehonderd vierkante kilometer. Klein maar fijn kun je zeggen, want ondanks de beperkte omvang zijn op Faial wel enkele hoogtepunten van de Azoren te vinden. Het landschap wordt gedomineerd door de vulkaankrater Cabeco Gordo, maar ook het schiereiland Capelinhos en de kleurrijke hoofdstad Horta zijn populair bij toeristen.

De bekendste trekpleister in Faial is de jachthaven van Horta. Zeezeilers uit de hele wereld varen hier binnen en meren hun schepen af aan de kade. De sfeer in de haven is gastvrij en er hangt altijd een zweem van avontuur. Waarschijnlijk komt dit door de vele sterke verhalen die de zeebonken elkaar aan de bar van één van de cafés vertellen. Een echte trekpleister in de haven zijn de kleurige muurschilderingen die de vertrekkende zeilers maken voordat ze de trossen los gooien. Volgens de overlevering zal de overtocht minder goed verlopen als de bemanning geen boodschap op de muur achterlaat en nog steeds haalt niemand dat in zijn hoofd.

Gin-tonic in Peter Café Sport
Jaarlijks komen meer dan 1300 oceaanjachten die de oversteek maken tussen Europa en de Verenigde Staten aan in de marina van Horta. De boten komen hier voor bevoorrading en herstelwerkzaamheden en de bemanning natuurlijk voor een borrel in het legendarische Peter Café Sport. Een bezoek aan dit zeilerscafé is dan ook voor elke toerist een must. Café Sport, zoals het toenmalige koffiehuis bij de opening in 1918 heette, is altijd een ontmoetingsplek voor zeelieden geweest. Engelse zeilers introduceerden de gin-tonic en nog steeds is dit het meest populaire drankje in het café. Bijzonder is ook dat het interieur sinds het begin van de vorige eeuw niet is veranderd. De grote houten arend die oorspronkelijk boven de buitendeur hing, komt van een Amerikaans walvisvaarderschip dat in de vorige eeuw in een storm voor de kust van Faial is vergaan. Op de eerste verdieping is het Scrimshaw museum gevestigd met een bijzondere collectie gegraveerde walvistanden. Het is de privéverzameling van de huidige eigenaren van het café en absoluut een bezoek waard.

Walvissen en dolfijnen spotten
Als in de verste de imposante staarten boven het water uitkomen of het elegante spel van zwemmende dolfijnen ontstaat rondom de boot krijg je geheid kippenvel op je armen. Walvissen en dolfijnen spotten in de wateren rondom de Azoren is een belevenis om nooit te vergeten. Met de kleine zodiacs of per catamaran speuren de ervaren gidsen naar de prachtige dieren die in groten getale en in vele soorten en maten rond de eilandengroep leven. Denk aan de potvis, tuimelaar en de gestreepte en grijze dolfijn. Onder andere Faial is een prima uitvalsbasis voor verantwoord walvistoerisme hoewel het natuurlijk nooit zeker is dat er daadwerkelijk dieren van dichtbij worden gespot.

Bijzondere barokke kerken
Wie op de kade naar het stadsbeeld van Hort kijkt, zal verrast zijn over de romantische schoonheid en de monumentale architectuur van het plaatsje. Imposante barokke kerkgevels bepalen grotendeels het beeld. Net als de 18e en 19e eeuwse woonhuizen met hun rijkelijk versierde balkons. Ze liggen allemaal op loopafstand van elkaar en zijn dus gemakkelijk te bezoeken. Ze zijn het waard. Bijvoorbeeld de Sao Salvador (1680), Sao Francisco (1696) en de Nossa Senhora do Carmo uit de 18e eeuw met hun mooie azulejos (tegels), verguld houtsnijwerk en met zilver en ivoor ingelegde meubels. Braziliaanse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig.
Bijzondere kerken kom je trouwens overal op de Azoren tegen, want de bevolking, bestaande uit zo’n 250.000 zielen, is hoofdzakelijk belijdend katholiek.

Pico

Klauter naar het topje van Pico
Pico valt op door zijn ruige landschap. Het op één na grootste eiland van de Azoren, dat bijna 450 vierkante kilometer beslaat, is beroemd vanwege de mooie spitse vulkaan die het landschap domineert, de Ponta do Pico. Maar Pico is meer. Het eiland telt diverse traditionele dorpen met hartelijke bewoners. Een goed voorbeeld is Lajes do Pico, waar je een bezoek kunt brengen aan het walvismuseum. Pico was vroeger het centrum van de walvisvaart. Gelukkig wordt er al lang niet meer gejaagd op de imposante dieren, maar je kunt ze wel bekijken tijdens een whale watch tocht.
Zin in een uitdaging? Maak dan de wandeling naar de top van de vulkaan Ponto do Pico. Met maar liefst 2.351 meter is dit niet alleen de hoogste plek van de Azoren, maar zelfs van heel Portugal. De tocht is pittig, maar je wordt beloond met het beste uitzicht van de hele archipel. Laat je blik dwalen over Pico en speur naar de omringende eilanden. Een adembenemend moment en niet alleen omdat er op de top vaak een verkoelend briesje staat. Wandelaars en natuurliefhebbers hebben het er dan ook graag voor over.

Wijn als Werelderfgoed
De wijnvelden van Pico zijn meerd an vijf eeuwen oud. In 2004 werd het historische wijnlandschap in het westen van het vulkaaneiland aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd. De wijnen worden gemaakt van de verdelho-druif en waren in vroeger tijden al zeer beroemd. Zowel de Engelsen en Amerikanen importeerden de wijnen en ook de Russische tsaren stonden er bekend om graag een glas verdelho te drinken. De weelderige, frisse vijgen- en druivenplantages vormen een fraai landschappelijk contrast met de hellingen van de oude vulkaan. Als je dit eiland bezoekt, moet je echt even een bezoek brengen aan één van de vele wijnboerderijen. Laat de bekende wijn over de tong rollen en koop een fles als souvenir. In het eeuwenoude dorp Madalena tref je een wijnmuseum in een voormalig karmelietenklooster. Je kunt er leren over het wijnproces, wijnpersen en wijnmanden bewonderen en je ziet een traditionele wijngaard omheind met muurtjes van basaltrots. Een mooie kennismaking met de geschiedenis en tradities van dit bijzondere eiland.

Santa Maria

Fijne stranden op Santa Maria
Santa Maria is met slechts 6000 inwoners een ‘kleintje’ binnen de archipel. Het eiland ligt op zo’n negentig kilometer ten zuiden van Sao Miguel en heeft een totaal andere uitstraling dan de andere eilanden met her en der plukjes huizen tussen landbouwgewassen, bloemen in alle kleuren en op de achtergrond de helblauwe zee.
Santa Maria wordt ook wel het gele eiland genoemd, verwijzend naar de mooie, fijne zandstranden die er te vinden zijn. Denk niet aan massatoerisme, maar meer aan een vakantiebestemming voor inwoners van andere eilanden. Het meest bekende strand op Santa Maria is Praia Formosa dat geliefd is vanwege zijn uitgestrekte vlakte met fijn wit zand. Het strand van Sao Lourenco is favoriet bij surfers omdat het er bijna altijd waait. Laat je verrassen door de stranden van Santa Maria en geniet van het glasheldere water of van de rust en de zon op een ligbedje met op de achtergrond het ruisen van de zee.

Mediteraan Vila do Porto
De oudste stad van de Azoren is Vila do Porto. Zij werd in 1427 door de Portugezen ontdekt. Nou ja stad, eigenlijk is het meer een schattig en traditioneel plaatsje gedomineerd door een 17e eeuws fort. Ook hier kun je je tegoed doen aan kerken en kloosters waaronder het Convento de Santo António, een voormalig klooster dat nu als bibliotheek dienst doet en het stadhuis dat vroeger een Franciscanenklooster was.
Los van cultureel erfgoed biedt de havenplaats ook volop gezelligheid met winkels, restaurants en schaduwrijke terrassen waar je kunt genieten van verse visgerechten en een goed glas wijn. Vila do Porto heeft de meest mediterrane uitstraling van de Azoren. Zodra je hier voet aan wal zet, voel je de rust als een flinterdunne deken over je neerdalen.

Sao Jorge

Sao Jorge is spectaculair
Iedereen die ooit op Sao Jorge is geweest, zal het beamen. Het landschap op dit eiland is gewoonweg spectaculair. Sao Jorge ligt in het midden van de eilandengroep en is eigenlijk niet veel meer dan een lange, smalle bergrug in zee. Maar het kleinschalige, ruige eiland heeft een geheel eigen charme, waarbij rustzoekers zich helemaal thuis zullen voelen. Typerend voor dit eiland zijn de fajas. Dit zijn landtongen die in de loop der tijd door erosie scherp zijn uitgesneden. De aarde is aan beide zijden van de rotsen gespoeld, waardoor de 450 meter hoge kliffen dramatisch steil in zee steken. Een imposante aanblik. Sao Jorge telt 46 van die fajas. Vooral in het noorden vind je dit unieke landschap, dat je al snel de camera tevoorschijn doet halen. Maar Sao Jorge heeft meer te beiden. De hoofdstad Velas telt diverse historische hotspots, zoals het barokke stadhuis en diverse pittoreske kerken en kapelletjes. De stadspoort Portao do Mar (‘deur naar zee’) is eind 18e eeuw gebouwd om de stad te beschermen tegen piraten. De poort was onderdeel van het Fortaleze de Nossa Senhora de Conceicao, waar nog slechts enkele stukken muur van over zijn.

Walhalla voor wandelaars
Wandelaars worden helemaal gelukkig van Sao Jorge. Het fraaie landschap nodigt uit tot eindeloze wandelingen met adembenemende vergezichten. Een indrukwekkende rij vulkaankegels loopt als een kam over het eiland. Sao Jorge wordt daarom wel eens vergeleken met een drakenrug. Omdat tweederde van het eiland meer dan driehonderd meter hoog is, loop je overal ‘op hoogte’ en heb je wijds utizicht.
Sao Jorge is geen massaal bezocht eiland. Het leven is er ontspannen en de vakantiegangers bestaan vooral uit natuurliefhebbers, die te voet het eiland verkennen. Een bezoek betekent een kennismaking met het gemoedelijke karakter van de Azoren. Tijdens een relaxte tocht door de natuur kom je kleine, schilderachtige dorpen tegen, waar je in de zon een kop koffie kunt drinken of een vers broodje kunt eten. In het vriendelijke vissersdorp Calheta biedt het Museo de Sao Jorge interessante informatie over de geschiedenis van het eiland.
Sao Jorge, voor wie even aan de stress van alledag wil ontsnappen.

Graciosa

Gracieus Graciosa
Kleine dorpen met witte huizen, ommuurde wijngaarden en zacht glooiende groene heuvels. Dat zijn de kenmerken van Graciosa. De naam betekent letterlijk ‘gracieus’ en dat is dan ook het meest toepasselijke woord voor dit kleine eiland van tien bij zeven kilometer waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.
Het is fantastisch wandelen door de met bloemen begroeide heuvels. Sommigen zeggen zelfs dat Graciosa de mooiste is van de negen eilanden van de Azoren-groep. Het landschap is een mengeling van heuvels, vruchtbare landbouwgrond met fruitbomen en wijngaarden, groene bomen, gekleurde bloemen, witte dorpen en rode molens. De uitgedoofde vulkaankrater in het zuiden van het eiland is via een tunnel te bereiken en je kunt er afdalen naar een zwavelgrot. Deze furna do Enxofre is een uniek geologische fenomeen. De belangrijkste stad van het eiland, Santa Cruz, ligt aan een baai aan de noordoostkust. Witte huizen met rode daken bepalen hier het idyllische straatbeeld.

Catamaran Cruise langs de 4 eilanden
Wat is het leven mooi met de wind in je haren en de zon op je gezicht al zeilend over de Atlantische Oceaan. Ontdek de diversiteit van de Azoren tijdens een vier dagen durende zeiltocht per catamaran. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Tijdens deze catamarancruise worden diverse eilanden aangedaan en heb je alle tijd om de schoonheid van Graciosa, Sao Jorge, Pico en Faial op je in te laten werken. Natuurlijk is er tijdens de trip ook ruimte om de spectaculaire onderwaterwereld rondom de eilanden te bewonderen.
Tijdens de cruise slaap je in comfortabele hutten en ontbijt je iedere ochtend aan boord. ’s Avonds meert de catamaran aan in de haven van verschillende eilanden en kun je dineren in één van de vele restaurantjes op de kade. Als je na het eten weer aan boord stapt, kun je alleen maar stilvallen door de schoonheid van de sterrenhemel en het romantische uitzicht op het stadsgezicht aan land.

Eilandhoppen, één groot avontuur
De beste manier om de Azoren te leren kennen is tijdens een rondreis. Iedereen heeft weer een andere smaak, daarom zijn er allerlei soorten rondreizen. Tijdens een individuele rondreis stap je zo vanuit het vliegtuig in het avontuur. De auto staat al startklaar op de luchthaven. Het leuke aan zo’n reis: je bepaalt zelf de route en het tempo, maar alle accommodaties zijn al geregeld. Zorgeloos vakantievieren dus.
Voor wie niet kan kiezen tussen alle mooie eilanden is eilandhopping ideaal. Je combineert verschillende Azoren tijdens één vakantie. Wandel langs de kratermeren van Sao Miguel, scoor onvergetelijke foto’s tijdens whale watching rond Terceira, strijk neer op de mooie stranden van Santa Maria en wissel sterke verhalen uit met de zeezeilers in Horta op Faial.
Een uiterst afwisselende vakantie. Een andere, unieke manier om de Azoren te ontdekken is een Catamaran Cruise. Elke dag trossen los voor nieuwe belevenissen. Je verkent vele eilanden en leuke havens en geniet ’s avonds met een glas wijn aan dek van een mooie zonsondergang. Romantischer kan bijna niet.

Tips
– Leuk adresje om te eten in Ponta Delgada is Wine & Tapas Bar Reserva (adres: Travessa do Aterro 1)
.
– Lunchen in een exotische tuin met een lekkere traditionele cozido kan in restaurant Terra Nostra in Furnas (adres: Rua Padre José Jacinto Botelho 5).
– Als je in juni en juli naar de Azoren gaat staan de hortensia’s in bloei en heb je de meeste kans om de blauwe vinvis te zien.

– Santa Maria is dé duikbestemming van de Azoren.
– Bij Central Pub in Vila do Porto komen de gasten voor de pizza en de onweerstaanbare brownie (adres: Rua Dr. Luís Bettencourt 20).
– Restaurant/café O Manézinho vind je in het dorp Urzelina op Sao Jorge. Vanaf het terras is bij helder weer het uitzicht op Pico spectaculair (adres: Caminho do Acougue).

 

<<Terug naar bestemmingen Europa